Порошенко: Німеччина має припинити фінансувати чоловіків з України

Колишній президент України Петро Порошенко рекомендує владі Німеччини припинити фінансувати українських чоловіків мобілізаційного віку, які перебувають в країні, і почати натомість надавати ці гроші українській армії.

Про це він заявив в інтерв’ю DW під час з’їзду німецької консервативної партії Християнсько-демократичний союз (ХДС) у Берліні, відповідаючи на запитання щодо того, чи має Німеччина сприяти поверненню українських чоловіків на батьківщину.

На думку Порошенка, “той, хто має можливість повернутися назад, повинен повернутися”. Однак він висловив сумнів у тому, що будь-які дії України чи Німеччини можуть вплинути на позицію тих українських чоловіків, які відмовляються повертатися додому.

“Але я дуже рекомендую (Німеччині. – Ред.) щодо цих осіб – чоловіків, які перебувають тут і хто відмовляється повертатися до України – будь ласка, припиніть це фінансувати, і негайно почніть надавати ці гроші Збройним силам України”, – закликав експрезидент України.

Водночас Порошенко вважає за необхідне надати Україні німецькі далекобійні ракети Taurus. “Адже ми потребуємо цих грошей не лише на протиповітряну оборону – неможливо виграти війну лише з ППО – але і на Taurus, які є дуже потужним аргументом для Росії, щоб вона припинила атакувати нашу критичну енергетичну інфраструктуру, тому точно отримає вогонь у відповідь”, – пояснив Порошенко.

Він також додав, що українцям важко пояснити, чому США постачають Україні ракети ATACMS, Великобританія – ракети Storm Shadow, Франція – ракети Scalp, а ФРН, яка, за словами Порошенка, є “близьким партнером України і лідером ЄС” не постачає ракети Taurus.

Wiki




Тема

Публикации