Українська розвідка відреагувала на "ядерні навчання" у Росії

В українській розвідці назвали "ядерним шантажем " чергові заяви Росії щодо військових навчань, метою яких є підвищення готовності нестратегічних ядерних сил.

Міноборони РФ та інші російські політики анонсували військові навчання із застосуванням нестратегічної ядерної зброї. На такі повідомлення відреагували в українській розвідці, де вказали, що наразі нічого не бачать крім інформаційного шуму.

Українська розвідка відреагувала на

Представник ГУР Андрій Юсов. Фото з відкритих джерел

Представник Головного управління розвідки Андрій Юсов в ефірі телемарафону прокоментував заяви з Росії щодо "ядерних навчань". За словами Юсова, наразі це схоже на "ядерний шантаж", який постійно практикує режим Путіна.

"Наразі чогось нового, крім інформаційного ефекту і заяв, ми не спостерігаємо. Уся необхідна інформація збирається, і над цим працюють і українські спецслужби, і весь вільний світ. Ядерний шантаж — це стабільна практика режиму Путіна. Якоїсь епохальної новини тут немає", — сказав представник ГУР Андрій Юсов.

Зазначимо, що в Міноборони РФ заявили, що "з метою підвищення готовності нестратегічних ядерних сил до виконання бойових завдань" в Росії буде проведено військові навчання.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що колишній президент РФ Дмитрій Медведєв пригрозив трьом країнам катастрофою. Таким чином російський політик відреагував на заяви президента Франції Еммануеля Макрона та інших лідерів про можливість відправити свої війська в Україну. Крім того, у своїх погрозах Медведєв додав, що Росія починає підготовку до навчань з застосуванням нестратегічної ядерної зброї.

Також "Коментарі" писали про Макрона, який запропонував іншим країнам ЄС розмістити на своїй території французькі ядерні ракети, які мали б стати елементом стримування від російської агресії.

Wiki




Тема

Публикации