Рада ухвалила рішення щодо міністра Сольського

Микола Сольський прийшов до парламенту і перед своєю відставкою виступив зі звітом про виконану на посаді міністра роботу

Верховна Рада звільнила Миколу Сольського з посади міністра аграрної політики та продовольства України. За відповідне рішення проголосували 273 нардепи. Як передає портал "Коментарі", про це у себе в "Telegram"-овому каналі повідомив нардеп від "Голосу" Ярослав Железняк.

Рада ухвалила рішення щодо міністра Сольського

Нардеп наголосив, що за підсумками голосування був один голос проти, а утрималися — 11.

До призначення виконувача обов’язків міністра аграрної політики Кабміном, згідно з розподілом обов’язків, обов’язки міністра виконуватиме перший заступник міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький.

Зазначимо, раніше Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) заявило про викриття схеми з вищими українськими чиновниками, до якої за інформацією ЗМІ міг бути причетний міністр аграрної політики Микола Сольський. На ці повідомлення відреагував Сольський заявою у "Telegram"-овому каналі Міністерства аграрної політики та продовольства України.

У НАБУ заявили, що вручили підозру колишньому голові аграрного комітету Верховної Ради та чинному міністру у заволодінні державною землею на 291 млн.₴ та спробі заволодіння землею ще на 190 млн.₴ Микола Сольський прокоментував ситуацію, зазначивши, що інформація НАБУ, яка поширюється у ЗМІ, стосується періоду 2017-2018 років, коли він ще був адвокатом і не мав відношення до комітету ВР чи Мінагро.

"Обставини семирічної давності стосуються спору між державними підприємствами та фізособами, зокрема військовими АТО за землі, надані останнім у володіння відповідно до закону. Суперечки вирішуються судами, у тому числі Верховним судом, і як мені відомо, на сьогоднішній день низка рішень констатує відсутність права держпідприємств на землі, які, ймовірно, мають на увазі НАБУ", — йдеться у заяві від Сольського.

Wiki




Тема

Публикации