ДТП

Автор фото, Телеграм-канал Киевский движ

У п’ятницю в Броварах сталося гучне ДТП. Голова районної державної адміністрації міста Володимир Майбоженко, як попередньо відомо, не спинився на сигнал світлофора і наїхав на пішоходів, повідомила Нацполіція.

У результаті постраждало четверо людей – 32 річна мати з донькою 2,5 років, а також два чоловіки 29 і 26 років.

"За результатами попереднього обстеження, у дитини перелом плечової кістки і підшкірна гематома потиличної ділянки голови", — повідомив голова Київської ОВА Руслан Кравченко.

У решти потерпілих, за словами Кравченка — політравма, закрита черепно-мозкова травма, травми та переломи куприка, ключиці, плеча, лопатки, кістки носа, ребер, кінцівок, множинні забої та садна.

"Люди злітали у повітря". Авто в’їхало у натовп у Польщі, серед жертв є українці

12 людей загинули в одних "жигулях". Деталі моторошної аварії на Вінниччині

Постраждалі перебувають у Броварській лікарні інтенсивного лікування.

На відео у соцмережах видно, як машина на шаленій швидкості врізається у місце скупчення людей біля дороги.

Після ДТП натовп обурених жителів Броварів обступає авто і починає кричати на голову районної адміністрації Майбоженка, який був у тій машині.

ДТП

Автор фото, Нацполіція

"Голова районної адміністрації збив чотирьох людей!" "І йому нічого не буде!", "Мера сюди!" – чути, як на відео кричать люди.

Перевірка на вміст алкоголю в крові Майбоженка показала 2,31 проміле (при дозволеній нормі – 0,2 проміле). Чоловіка затримали.

У Нацполіції повідомили, що відкрили кримінальну справу за ч.2 ст. 286-1 про порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами в стані сп’яніння.

ДТП

Автор фото, Нацполіція

Кравченко повідомив, що Майбоженка "буде звільнено" з роботи.

"Це єдиний правильний крок після жахливого інциденту, який стався в Броварах і внаслідок якого постраждали чотири людини", — заявив голова Київської ОВА.

"Подібна поведінка посадовця неприпустима! Я звертаюся до правоохоронців — в найкоротший термін дати належну правову оцінку цій події. Наполягаю на об’єктивному, неупередженому розслідуванні та справедливому покаранні", — додав Кравченко.

Чиновник пообіцяв, що триматиме цю "ситуацію на особистому контролі".